Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندان موافق اینکه می‌گویند زبان فارسی در معرض خطری جدی است نیستم؛ به گمانم قبل از آنکه بخواهیم از احساس نگرانی‌مان بگوییم باید مشخص کنیم هدف‌مان کدام نوع زبان است! پروین سلاجقه نویسنده و استاد دانشگاه  هر یک از ما از همان دوران کودکی تا بزرگسالی در معرض انواع مختلفی از زبان قرار می‌گیریم که از آن جمله می‌توان به زبان‌های «محاوره»، «کوچه بازاری»، «معیار» و «آکادمیک» اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخلاف برخی دوستان و استادان که تأکید دارند زنگ خطر آسیب به زبان فارسی به صدا درآمده، من چنین اعتقادی ندارم و برعکس تأکید دارم زبان فارسی از چنان پایه‌های محکمی برخوردار است که به این راحتی آسیبی جدی متوجهش نخواهد شد. شما اگر نگاهی به تاریخچه زبان فارسی بیندازید متوجه می‌شوید که این زبان کهن دوره‌هایی بسیار سخت‌تر از این را هم به سلامت پشت سر گذاشته است. به‌عنوان نمونه در قرن ششم چیزی نمانده بود زبان فارسی به وسیله زبان عربی بلعیده شود اما در نهایت چنین اتفاقی رخ نداد و از آن مرحله عبور کرد. حتی شنیده‌ام که بسیاری همکاران از شبکه‌های اجتماعی و زبان خاصی که در آن از سوی جوانان استفاده می‌شود به‌عنوان آسیبی برای حیات زبان یاد می‌کنند، این در حالی‌ست که من نظر دیگری دارم و حتی تأکید دارم که این تکنولوژی مدرن ارتباطی قادر است به ظرفیت زبانی ما نیز اضافه کند. به‌عنوان نمونه وقتی من نوعی به‌عنوان نویسنده یا شاعر دست به قلم می‌برم اگر معیارم برای نوشتن تنها زبان آکادمیک باشد موفق به برقراری ارتباط با مخاطبانم نخواهم شد. اما وقتی به‌عنوان کاربر در همین شبکه‌های مجازی حضور داشته باشم قادر به نزدیک شدن به زبان مردم می‌شوم. این آسیب‌هایی که برخی از وقوع آنها ابراز نگرانی می‌کنند تنها به زبان محدود نمی‌شود و حتی می‌توان گفت سایر وجوه زندگی‌مان را هم دربرگرفته، بنابراین به جای نگرانی بهتر است بدانیم در دوره‌ای قرار گرفته‌ایم که بالاخره به لطف پایه‌های قوی زبان فارسی از آن عبور خواهیم کرد. زبان فارسی طی قرن‌های گذشته نشان داده که زبانی قدرتمند است و بهتر است به جای نگرانی منتظر عبور از این دوره باشیم.  

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۴۸۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد مهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش سیما و علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود با هم دیدار و گفتگو کردند.

در این نشست به جایگاه ویژه میراث پرشکوه شعر فارسی که گنجینه بی نظیر معرفت واخلاق و زیبایی و معنویت است، جایگاه شایسته شعر در بخش‌های گوناگون، موسیقی ملی و آیینی و انقلابی در برابر ابتذال اشاره و در جهت تولید و ارتقاء آثار مرتبط و همکاری گسترده‌تر فی مابین بحث و گفتگو شد.

در ادامه قاسمی گفت: با عنایت به اهمیت زبان و ادبیات فارسی و ضرورت سیاست گذاری و برنامه ریزی در این خصوص و با توجه به اهداف، ماموریت‌ها و اولویت‌ها، شبکه آموزش سیما آمادگی دارد تا در خصوص ادبیات فارسی، شعر و موسیقی اصیل ایرانی هر گونه همکاری لازم با دفتر شعر و موسیقی و سرود و دیگر مجموعه‌ها و نهاد‌ها را به عمل آورد.

همچنین گسترش فرهنگ و ادبیات فارسی، بهره گیری از ظرفیت اقوام و موسیقی فولکلور و محلی، آواز، تصنیف و مناجات خوانی، ارتباط و تعامل با شبکه نوای موسیقی و شعر اداره کل، پایش و تولید برنامه‌های جدید، تخصصی و فاخر در این حوزه‌ها و آموزش صحیح و تخصصی شاعری، نویسندگی و برنامه ریزی برای تولید مشترک برنامه «شیر و شکر» از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و گفتگو و در دستور کار طرفین قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • رسانه عرب زبان: تل‌آویو در پرونده «آنروا» سیلی محکم خورد
  • ضرورت پاسداشت زبان فارسی در انتخاب نام واحد‌های صنفی
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • شاعران ۵ کشور برای عملیات وعده صادق شعر سرودند
  • ۴۰۹ متقاضی واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری پاسدار زبان فارسی شدند