Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب صرف؛ رویکردهای نظری و کاربرد آن‌ها در تحلیل زبان فارسی برای دانشجویان رشته زبان‌شناسی به عنوان منبع اصلی دروس «نظریه‌های صرف» و «صرف پیشرفته» در مقطع دکتری هر کدام به ارزش ۲ واحد، و به عنوان منبع جنبی درس «صرف» در مقطع کارشناسی ارشد تدوین شده است و همچنین دانشجویان رشته‌های مترجمی زبان انگلیسی (مطالعات ترجمه) و آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبان می‌توانند در دروس مربوط، از آن استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فهرست مطالب

پیشگفتار

بخش اول

فصل اول: صرف در زبان‌شناسی معاصر

فصل دوم: مفاهیم بنیادی در صرف

فصل سوم: سیری در مطالعات صرفی: پیدایش رویکردهای ساختگرایی و زایشی

بخش دوم

فصل چهارم: صرف تکواژبنیاد

فصل پنجم: صرف واژه‌بنیاد

فصل ششم: رویکردهای صرفی غیرخطی

فصل هفتم: صرف توزیعی

فصل هشتم: صرف ساختی

فصل نهم: رویکرد تاریخی در تحلیل صرفی

فصل دهم: تعامل‌ها و یافته‌ها

منابع

واژه‌نامه فارسی انگلیسی

واژه‌نامه انگلیسی فارسی

نمایه موضوعی

کتاب حاضر از دو بخش با ۱۰ فصل تشکیل شده است: در بخش اول، فصل‌های اول، دوم و سوم، مقدمه‌ای کوتاه دربارة حوزة صرف و جایگاه آن در زبان‌شناسی معاصر، مفاهیم بنیادی در این حوزه و سپس پیشینه‌ای درخصوص مطالعات صرفی پیش‌زایشی تا پایان ساخت‌گرایی و مراحل آغازین دستور زایشی تا دهۀ هفتاد میلادی در قرن بیستم آورده شده است. در بخش دوم، فصل‌های چهارم تا هفتم کتاب، مبانی نظریه‌های صرفی معاصر تأثیرگذار معرفی و توضیح داده شده‌اند، ازجمله صرف تکواژبنیاد، صرف واژه‌بنیاد، صرف توزیعی و نیز رویکردهای صرفی غیرخطی (مانند صرف بهینگی)، که در نیمۀ دوم قرن بیستم در راستای دستور زایشی شکل گرفته‌اند، و مهم‌تر آنکه پس از معرفی این نظریه‌ها در هر فصل، صرف زبان فارسی به شکل عملی، تا حد امکان، در چارچوب این نظریه‌ها و رویکردهای نظری تحلیل شده است.

در فصل هشتم، در چارچوبی غیرزایشی، صرف ساختی و کاربرد آن در تحلیل صرف زبان فارسی مورد بررسی قرار گرفته است. فصل نهم به رویکرد تاریخی در تحلیل صرفی اختصاص یافته است، و در فصل دهم به تعامل صرف با دیگر حوزه‌های زبان و در نهایت به یافته‌های بررسی‌های صرفی در این کتاب پرداخته شده است. در پایان هر فصل پرسش‌ها و تمرین‌هایی داده شده است تا دانشجویان با بحث و بررسی به آن‌ها پاسخ دهند.

در بخشی از پیشگفتار نویسندگان این اثر آمده است: پیشگفتار موضوع مطالعات صرفیِ یک زبانْ بررسی و توصیف ساختار درونی کلمات، واحد تحلیل ساخت صرفی واژه یا تکواژ در آن زبان، فرایندهای واژه‌سازی، زایش کلمات جدید، روابط بین کلمات در خانواده‌های اشتقاقی و نیز روابط بین صورت‌های کلمه در صیغگان تصریفی آن زبان است. علاوه بر این، حوزۀ صرف یک زبان با حوزه‌های دیگر زبان یعنی واج‌شناسی، نحو و معناشناسی نیز تعامل دارد، به این دلیل‌که زبان همچون شبکۀ به‌هم‌بافته‌ای است که زیرنظام‌های آن به‌رغم استقلال، از جهاتی به یکدیگر وابسته‌اند. البته، میزان این وابستگی‌ها در رویکردهای نظری صرفی متفاوت بوده که ضروری است در مطالعات صرفی مورد توجه قرار گیرند.

در مطالعات صرفی زبان فارسی از گذشته تاکنون مسائل مختلفی در این حوزه مورد بررسی قرار گرفته که به روشن شدن جنبه‌هایی از صرف این زبان کمک کرده است. بدین منظور در کتاب حاضر نیز موضوعات اصلی صرف زبان فارسی از منظر چندین رویکرد نظری توصیف و تحلیل شده است تا گامی کوچک در جهت بومی‌سازی مطالعات زبانی در حوزة صرف برداشته شود. لذا امید است که مخاطبان اصلی این کتاب از آن بهرة کافی ببرند.

کتاب صرف؛ رویکردهای نظری و کاربرد آن‌ها در تحلیل زبان فارسی نوشته فائزه ارکان و تهمینه حیدپور بیدگلی به همت سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت) به بهای ۴۱ هزار تومان منتشر شد.

کد خبر 5115805

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان سمت ادبیات فارسی معرفی کتاب قاسم سلیمانی معرفی کتاب اولین سالگرد شهادت حاج قاسم آیت الله مصباح یزدی ترجمه جشنواره صنعت چاپ تازه های نشر نمایشگاه مجازی کتاب ادبیات جهان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مرکز فرهنگی شهر کتاب ابو مهدی المهندس نقد کتاب دفاع مقدس رویکردهای نظری کاربرد آن زبان فارسی نظریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۴۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش

به گزارش جام‌جم‌آنلاین، محمد مهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش سیما و علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود با هم دیدار و گفتگو کردند. 
در این نشست به جایگاه ویژه میراث پرشکوه شعر فارسی که گنجینه بی نظیر معرفت واخلاق و زیبایی و معنویت است، جایگاه شایسته شعر در بخش‌های گوناگون، موسیقی ملی و آیینی و انقلابی در برابر ابتذال اشاره و در جهت تولید و ارتقاء آثار مرتبط و همکاری گسترده تر فی مابین بحث و گفتگو شد.
در ادامه قاسمی گفت: با عنایت به اهمیت زبان و ادبیات فارسی و ضرورت سیاست گذاری و برنامه ریزی در این خصوص و با توجه به اهداف، ماموریت‌ها و اولویت‌ها، شبکه آموزش سیما آمادگی دارد تا در خصوص ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی هر گونه همکاری لازم با دفتر شعر و موسیقی و سرود و دیگر مجموعه ها و نهاد ها را به عمل آورد.
همچنین گسترش فرهنگ و ادبیات فارسی، بهره گیری از ظرفیت اقوام و موسیقی فولکلور و محلی،آواز،تصنیف و مناجات خوانی،ارتباط و تعامل با شبکه نوای موسیقی و شعر اداره کل، پایش و تولید برنامه های جدید، تخصصی و فاخر در این حوزه ها و آموزش صحیح و تخصصی شاعری، نویسندگی و برنامه ریزی برای تولید مشترک برنامه شیر و شکراز دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و گفتگو و در دستور کار طرفین قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • ضرورت پاسداشت زبان فارسی در انتخاب نام واحد‌های صنفی
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • شاعران ۵ کشور برای عملیات وعده صادق شعر سرودند
  • ۴۰۹ متقاضی واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری پاسدار زبان فارسی شدند